Fellows Construction Consultants';

Client

Shaylor Group PLC

 

Location

Reading

 

Project Value

Confidential

 

Shaylor Group PLC – St. Giles House, Reading

Client

Shaylor Group PLC

Project Value

Confidential

Description

This project comprises the strip out and conversion of 20,000sqft offices into 83 student studios and social hub for Reading University, as well as partial demolition of a landscaped deck above basement level to create a light well. The building is a five minute walk to Reading University.

Features

The facility will cater for: ensuite bathrooms and double beds to each studio; private courtyards; private gym; on-site cinema; garden/ courtyard; work/ reading room.

Fellows Add Value:

For this proposed office conversion, Fellows Construction Consultants provided pre-contract cost management services, proactively helping Shaylor Group to appropriately consider all of the key cost and risk considerations associated with converting a commercial premises into residential dwellings.

This included the costs associated with upgrading St Giles House to comply with building regulations, fire regulations and achieving the requirements of the structural warranty requested by Reading University.

In providing this cost management advice, Fellows were able to draw on their past experience and expertise working on refurbishment and conversion schemes, to also provide potential value management savings, helping to ensure that maximum value was achieved from the project budget.